Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pekka Koivumäki

Kädessä on kirjanen, missä esitellään Eino ja Olga Koivumäen perhe. Jokainen elämä on ainutkertainen ja arvokas. Tunnen syvää kunnioitusta isääni ja äitiäni kohtaan. He  saattoivat suuren perheen maailmaan. 
 

Tämän hetken ihmisen on vaikea edes kuvitella miten tuo perhe elätettiin ja vaatetettiin ilman lapsilisiä ja sosiaaliturvaa. Tosin olin nuoremmasta päästä ja vanhemmat veljet olivat vahvoja työmiehiä. Metsätöitä tehtiin ja peltoja viljeltiin, karjaa hoidettiin, maitoa vietiin meijeriin eli rahantuloakin oli.

 
Äiti johti töitä kunnes sairaus ja kuolema tuli ja vihelsi pelin poikki. Tauno eleli kotona vanhempana, Sinikka ja Pirkko nuorempina.

 
Sinikka muutti Tampereelle. Pirkko oli vähän katkera, mutta yritti käydä koulunsa loppuun ja vielä rippikoulunkin. Isä kävi kyllä usein kotona ja muistan kun hän puhui talon myynnistä, ainakin oman osansa.


Tauno ja Terttu päättivät ostaa isältä ja perikunnalta kiinteistön irtaimistoineen.

 
Olin pikkusiskojen tukena ja Taunon työkaverina viitsenvuotta  Suoritin asevelvollisuuteni ja palasin Taunon, Tertun ja Pasin avuksi. Oli siinä nuorilla ihmisillä hauskaa kun hoidettiin karjaa ja maataloustöitä. Potkivat lehmät oli lypsettävä. Me olimme kaikki aika aloittelijoita, mutta oppivaisia. Taunon kanssa ajettiin puutavaraa isolla traktorilla.

 

Pirkko ja Sinikka löysivät aikoinaan kavereita Tampereelta, heistä mainittakoon Salmisen sisarukset, joista vanhimpaan ei voinut olla rakastumatta.

©2019 sukujuttu - suntuubi.com